Kind en Gezin

Tijdens de eerste 3 belangrijke levensjaren van uw kind wil Kind en Gezin u graag bijstaan met professionele hulp, informatie en advies over ontwikkeling, gezondheid, opvoeding, voeding, veiligheid… volledig op maat van jullie gezin en jullie behoeften. 

Kind en Gezin raadt u aan om u reeds tijdens de zwangerschap te registreren via Zwanger? Maak kennis met ons" opgelet u heeft uw "EID" of "Itsme" nodig:

Op die manier maak je een dossier aan bij Mijn Kind en Gezin en kom je al tijdens de zwangerschap te weten wie jouw contactpersoon is, kan je je  al inschrijven op de zwangerschapsnieuwsbrieven, je kindcode aanvragen en eens je kindje geboren kan je de afspraken inplannen voor de gehoortest en de consultaties.

Kind en Gezin kan op vraag thuis bij jou langskomen. Zij bieden jouw kindje op belangrijke ontwikkelingsmomenten een afspraak in een consultatiebureau van je keuze. Je krijgt er antwoord op je vragen en je kindje wordt gemeten en gewogen, gevaccineerd, krijgt een gehoor- en oogtest en wordt medisch onderzocht.

Uw eerste afspraak wordt in samenspraak met de verpleegkundige geregeld op het consultatiebureau van uw keuze.

Om het consultatiebureau te vinden kun je via deze link www.kindengezin.be onderaan het scherm via gemeente of postcode opzoeken.

Voor de contactgegevens van uw lokaal team kunt u hier de pagina consulteren 

Kind en Gezin-Lijn: t: 078 150 100